Σωτήρης & Δήμητρα

Ο Σωτήρης Παπαδήμας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Δραστηριοποιείται ως φωτογράφος τα τελευταία 20 χρόνια. Οι γνώσεις του πάνω στη φωτογραφία, προέρχονται από διαρκή επιμόρφωση μέσω σεμιναρίων, αλλά και μέσα από τη διαρκή πρακτική και πειραματισμό, που συμπληρώνουν την αγάπη και το πάθος για την εικόνα.

Ειδικεύεται κυρίως στην αποτύπωση των αυθόρμητων στιγμών σε γάμους και βαπτίσεις, αλλά και στη φωτογράφιση φύσης, πορτραίτου, θεάτρου, χορού και συναυλιών.

Αγαπά ιδιαίτερα, εκείνα τα κλάσματα του χρόνου, μέσα στα οποία μπορεί να αποτυπώσει όμορφες προσωπικές στιγμές, που θα κρατηθούν για πάντα. « Το να είμαι παρών στην πιο σημαντική στιγμή ενός ζευγαριού και να με εμπιστευτεί για να την κρατήσει για πάντα, είναι πραγματικό δώρο. Γι’αυτό και η σχἐση μου με τους ανθρώπους αυτούς, είναι ιδιαίτερη και βασίζεται στην εμπιστοσύνη και την κατανόηση των αναγκών τους. Ο μαγικός ήχος του κλείστρου της μηχανής, είναι η επιβεβαίωση, ότι αυτή η στιγμή θα περάσει στην αιωνιότητα ».

Η Δήμητρα, είναι το φωτογραφικό alter ego. Κόρη του Σωτήρη, μεγαλωμένη μέσα σε ένα περιβάλλον με πολλές εικόνες, ακολούθησε σαν φυσική εξέλιξη τη φωτογραφία.
Φωτογραφίζει γάμους, βαπτίσεις και events από τα 14 της, μαζί με το Σωτήρη.

Τελειώνοντας το σχολείο, φοίτησε για 2 χρόνια στην καλύτερη σχολή φωτογραφίας στην Ελλάδα, τη Leica Academy, όπου η γνώση πάνω στην εικόνα μπήκε σε συστηματική βάση, δουλεύοντας πολύ το φωτισμό και τη glamour και still life φωτογράφιση. Παράλληλα, ακολουθεί όλες τις σύγχρονες τάσεις και επιμορφώνεται διαρκώς με σεμινάρια, tutorials και εκθέσεις.

Η αποτύπωση της στιγμής με αυθόρμητο και φυσικό τρόπο, είναι βασική στη φωτογραφική της προσέγγιση και αυτό είναι το στοιχείο που δένει αισθητικά την ομάδα. Γιατί αυτή είναι και η βασική επιδίωξη της ομάδας : η καταγραφή της στιγμής με όσο γίνεται πιο φυσικό τρόπο.